Baltic Dental Services Logo

Spørsmål

Jeg har hørt om tannleger i Ungarn og Polen, men Latvia?

Ja, Latvia. Vi er kanskje et lite land, men vår befolkning er blandt de best utdannede i Europa. I mange tiår var vårt utdanningsystem Sovjetunionens stolthet. Nå etter 15 år med uavhengighet, er nivået på teknisk og profesjonell kompetanse på lik linje med et hvilket som helst vesteuropeisk land. Mange av underviserne på våre medisinske studier er vesteuropeiske og nordamerikanske leger og tannleger med latvisk herkomst som har returnert hjem for å undervise og jobbe. Alle tannlegene hos Baltic Dental Services jobber aktivt med å holde sin kompetanse oppdatert med det nyeste innen forskning og prosedyrer.

Behandler dere mange vesteuropeiske pasienter?

Ja, forbausende mange. Turisme til de baltiske landene vokser voldsomt. Tannpleieturisme er en del av denne veksten. De fleste av våre pasienter kommer fra Storbrittania, men også Tyskland, Sverige, Norge og Irland. Vi har til og med hatt flere pasienter fra USA, som har fortalt oss at de kunne betale turen 3 ganger med hva de sparte på behandlingen. Ta en titt på noen kommentarer fra noen av våre utenlandske pasienter:

  • "Riga was beautiful and my teeth never looked better...brilliant!" Claire Sheffield, Merseyside, England
  • "Ausgezeichneter Service und Betreuung!" Ute Cornelius, Frankfurt, Germany
  • "I was a little skeptical of Eastern European dentists, but no more...Great job!" Steven Treenor, Austin, USA
  • "So glad I found you...saved me over 2000 Euro on the crowns and veneers...Thank You!!!" Joanne M., Dublin, Ireland

Hvorfor er Latvia et bedre valg for tannlegebehandling?

Den viktigste grunnen til å reise til Riga for tannlegebehandling er prisen. Lønningene i Riga er ca. 30% av det de er i vestlige land. Derfor er også prisene tilsvarende lave. Så for kompliserte og dyre behandlinger som tannimplantater, kroner og broer kan besparelsene bli veldig store. Prisen kan faktisk avgjøre om den nødvendige behandlingen kan utføres eller om tilstanden vil forverres som følge av manglende behandling.

Er utstyret og teknikkene som blir brukt hos Baltic Dental Services de samme som hos klinikker i Vesten?

Absolutt, hos våre klinikker i Riga er de ansatte høyt utdannede tannleger og tannteknikere. Vi er fullt utstyrt med moderne og avansert teknologi. Vi bruker utstyr fra Tyskland, Sverige og USA. Dette gjelder også for tannlaboratoriet. Vi investerer kontinuerlig i nytt utstyr og i de ansatte.

Hvor lang tid i forveien må en behandling bestilles?

Noen ganger så lite som 1 time. Vi er veldig fleksible når det gjelder timebestilling. Noen ganger ringer pasienter oss om akutte problem, som f.eks. smerte i tennene. Da kan vi behandle dem samme dag, ikke noe problem. Når det gjelder kompliserte prosedyrer der det er nødvendig med omfattende kirurgiske inngrep i munnen, vil vi gjerne ha minst 48 timer for å sette av nødvendig tid. Men, det har alltid vært vår policy å jobbe i helger eller sent på kvelden hvis situasjonen eller pasientens tidsplan krever det. Hvis du trenger oss vil vi være der for deg!

Hvor lenge må jeg være i Riga?

Dette avhenger av hvilken type behandling og hvilke prosedyrer som benyttes. Tannfyllinger og trekninger er selvsagt det som tar kortest tid. Hvis du behøver behandling som innebærer bruk av former og laboratoriearbeid slik som innlegg, tannproteser og implantater, kan det hende at du må være noen dager til. På grunn av dette anbefaler vi at du sender oss din behandlingsplan først, slik at vi kan lage et omfattende estimat for å hjelpe deg med å planlegge ditt besøk til Latvia.

Vil jeg møte språkproblemer?

På ingen måte. Fordi våre tannleger må kunne lese tekniske dokumenter fra vestlige land, leser og snakker de flere språk. For eksempel snakker vår Dr. Olga Galkina 5 språk, inkludert Italiensk og Norsk. Uansett, vi er veldig oppmerksomme på dette og kan skaffe egen guide og følge, ikke bare for å oversette hvis nødvendig, men også for å hjelpe til på alle andre møter under ditt besøk på klinikken. Du kan alltid ha noen sammen med deg under behandlingen.

Hvordan og når må jeg betale?

Vi tar betalt når tjenestene er utført, vanligvis ved siste behandlingsdag. Du kan betale kontant, med kredittkort og reisesjekker. Hvis behandlingen er over flere stadier kan vi kreve delbetalinger underveis.

Hva med transport i Riga?

Det er flere forskjellige transportalternativer fra flyplassen, eller du kan leie en bil hvis du ønsker å reise mer rundt i Latvia. Dette kommer selvsagt an på hva du ønsker og hvor mye tid du har til rådighet. Heldigvis er de fleste av våre hotell og leiligheter i byen bare noen få minutters gangavstand fra vår klinikk. Riga sentrum er ikke veldig stort og det er en enkel by å finne frem i.

Kan dere ta dere av all booking, inkludert flybiletter?

I teorien, ja. Men når kunden selv tar seg av dette er de mye flinkere til å holde kostnadene nede siden de har kontroll over sin egen tidsplan. Vi anbefaler derfor at kundene selv booker flybilettene. Vi anbefaler Air Baltic, Norwegian og WIZZ air for de laveste prisene til Riga lufthavn.