Baltic Dental Services Logo

UKK

Olen kuullut hammaslääkäreistä Unkarissa ja Puolassa, mutta Latviassa?

Kyllä, Latvia. Olemme ehkä pieni maa, mutta olemme yksiä korkeimmin koulutettuja ja kehittyneitä ihmisistä koko Euroopassa. Vuosikymmeniä sitten yliopistomme opetusjärjestelmä oli Neuvostoliiton ylpeys. Nyt 15 vuoden itsenäisyyden jälkeen tekniikan ja ammattitaidon taso vastaa mitä tahansa Länsi-Euroopan maata. Itse asiassa monet lääketieteen yliopistojen professorimme ovat Länsi-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa valmistuneita tohtoreita ja hammaslääkäreitä jotka ovat syntyneet Latviassa ja ovat nyt palaamassa takaisin kotimaahansa opettamaan ja harjoittamaan hammaslääketiedettä. Kaikki Baltic Dental Services -hammaslääkärit jatkavat aktiivisesti kouluttautumistaan pysytelläkseen tutkimuksen ja menetelmien tasalla.

Hoidatteko useita potilaita Länsi-Euroopasta?

Itse asiassa yllättävän monia. Baltian maiden turismi kasvaa valtavaa vauhtia. Hammashoitoon liittyvä turismi on osa tätä kasvua. Useat potilaistamme tulevat Iso-Britanniasta mutta potilaitamme on myös Saksasta, Ruotsista, Norjasta ja Irlannista. Olemme saaneet jopa joitain potilaita Yhdysvalloista, jotka kertoivat, että he olisivat maksaneet matkansa kolmeen kertaan saamallaan säästöllä. Tässä muutamia ulkomaisten potilaidemme kommentteja:

  • "Riika oli kaunis ja hampaani eivät ole koskaan näyttäneet paremmilta...upeaa!" Claire Sheffield, Merseyside, Englanti
  • "Ausgezeichneter Service und Betreuung!" Ute Cornelius, Frankfurt, Saksa
  • "Olin hieman epäilevä Itä-Euroopan hammaslääkäreiden suhteen mutta en enää...hyvää työtä!" Steven Treenor, Austin, Yhdysvallat
  • "Olen niin tyytyväinen, että löysin teidät...säästitte minulta 2000 euroa hammaskruunuissa ja pinnoitteissa...Kiitos!!!" Joanne M., Dublin, Irlanti

Miksi Latvia on parempi vaihtoehto hammashoitoon liittyen?

Varmasti kaikkein houkuttelevin syy matkustaa Riikaan hammashoidon vuoksi on hinta. Tulot Riiassa ovat noin 30% länsimaisesta tasosta. Vastaavasti hinnat ovat alhaisempia. Joten monimutkaisissa ja laajoissa hoidoissa, kuten useissa implanteissa, kruunuissa tai silloissa säästöt voivat olla hyvinkin houkuttelevia. Itse asiassa se saattaa tarkoittaa eroa tarvitsemasi työn toteutuksen tai huononevan tilan välillä.

Ovatko Baltic Dental Services -hammasklinikan materiaalit ja toimintatavat samanlaisia, kuin länsimaiden hammasklinikoilla?

Ehdottomasti. Hammasklinikkamme henkilöstö Riiassa koostuu kokeneista ja korkeasti koulutetuista Latvialaisista hammaslääkäreistä ja teknikoista. Laitteistomme on täysin uudenaikaista ja kehittynyttä. Käytämme tarvikkeita Saksasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Sama koskee hammaslaboratoriota. Olemme tehneet jatkuvasti sijoituksia laitteistoomme ja ihmisiimme.

Kuinka paljon ennakkoon minun tulee sopia vastaanottoaika?

Joskus riittää niinkin vähän kuin 1 tunti. Olemme joustavia aikatauluissamme. Joskus potilaamme soittavat meille ongelman kanssa, kuten akuutin hammaskivun, ja järjestämme vastaanoton samana päivänä, ei ongelmia. Monimutkaisempien toimenpiteiden, kuten laajan suun leikkauksen kanssa haluamme tiedon vähintään 48 tuntia ennen. Sääntönämme on kuitenkin ollut, että työskentelemme viikonloppuisin tai myöhään iltaan, jos potilaan tilanne tai aikataulu näin vaatii. Jos tarvitset meitä, olemme käytettävissäsi!

Kuinka pitkään minun on oltava Riiassa?

Vastaus kysymykseen riippuu hoitosi tyypistä ja käytetyistä menetelmistä. Turha edes sanoa, että paikkaukset ja hampaiden poistot ovat lyhyimpiä toimenpiteitä. Jos tarvitaan hoitoa, johon sisältyy muotteja ja laboratoriotyötä, kuten upotteita, hammasproteeseja tai implantteja, saatat tarvita muutamia päiviä lisää. Tämän vuoksi suosittelemme sinua lähettämään ensin hoitosuunnitelmasi, jotta voimme laatia kattavan arvion voidaksemme auttaa suunnittelemaan vierailuasi Latviaan.

Onko varauduttava siihen, että emme ymmärrä toisiamme?

Ei ollenkaan. Hammaslääkärimme puhuvat useita kieliä, koska heidän tulee lukea teknisiä länsimaissa julkaistuja lehtiä. Esimerkiksi tohtori Olga Galkina puhuu 5 kieltä italia ja norja mukaan lukien. Olemme kuitenkin erittäin huomaavaisia tähän liittyen ja voimme järjestää erityisen oppaan ja seuralaisen, ei ainoastaan tulkkaamaan tarvittaessa, vaan auttamaan myös muilla tavoilla vieraillessasi klinikallamme. Sinulla voi aina olla joku mukanasi hoitosi aikana.

Kuinka ja milloin minun on maksettava?

Pyydämme sinua maksamaan, kun palvelusi on suoritettu, joka on tavallisesti hoidon viimeisenä päivänä. Hyväksymme käteisen, suurimman osan luottokorteista ja debit-kortit sekä matkashekit. Jos hoito suoritetaan vaiheittain, saatetaan vaatia osittainen tai suhteellinen maksu.

Kuinka kuljetukset järjestetään?

Lentokentällä on suuri valikoima kuljetusvaihtoehtoja, voit myös vuokrata auton laajempaa Latviassa matkustelua varten. Tämä riippuu tietysti matkasi tavoitteista ja käytettävissä olevasta ajasta. Onneksi suurin osa kaupunkimme hotelleista ja huoneistoista sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä klinikastamme. Riian keskusta ei ole kovin suuri ja siellä on helppo liikkua.

Voitteko tehdä kaikki varaukset lentoliput mukaan lukien?

Teoriassa kyllä. Asiakas itse pystyy kuitenkin minimoimaan kustannukset, jos he hallitsevat matkan tätä osaa, koska he pystyvät hallitsemaan omaa aikatauluaan. Tämän vuoksi suosittelemme, että asiakkaamme tekevät omat lentovarauksensa. Suosittelemme Air Baltic- ja Ryanair -lentoyhtiöiden palveluja joiden hinnat ovat alhaisimpia lentäessä Riikaan.