Baltic Dental Services Logo

Frågor

Jag har hört talas om tandläkare i Ungern och Polen, men Lettland?

Ja, Lettland. Vi må vara ett litet land, men vårt folk är några av de mest välutbildade och avancerade i Europa. I decennier var vårt universitetssystem en stolthet för Sovjetunionen. Nu, efter 15 år av självständighet, är nivån på den tekniska och yrkesmässiga praxisen likvärdig den i Västeuropa. Faktum är att många av våra Medical College professorer, västeuropeiska och nordamerikanska läkare och tandläkare med lettiska anor nu återvänder till sitt hemland för att lära och få praktik. Alla tandläkare på Baltic Dental Services fortsätter aktivt sin utbildning och håller sig à jour med senaste forskning och förfaranden.

Har du behandlat många patienter från västra Europa?

Ja, förvånansvärt många. Turismen till Baltikum ökar i en häpnadsväckande takt. Dental turism är en del av denna tillväxt. De flesta av våra patienter kommer från Storbritannien, men även Tyskland, Sverige, Norge och Irland. Vi hade även flera patienter från USA som berättade att de genom att resa hit har tjänat det tredubbla mot vad de skulle ha fått betala i USA. Ta en titt på några av våra utländska patienters kommentarer:

  • "Riga var vackert och mina tänder har aldrig sett bättre ut ... briljant!" Claire Sheffield, Merseyside, England
  • "Ausgezeichneter Service und Betreuung!" Ute Cornelius, Frankfurt, Tyskland
  • "Jag var lite skeptisk till östeuropeiska tandläkare, men inte mer ... Bra jobbat!" Steven Treenor, Austin, USA
  • "Så glad att jag hittade dig ... sparade mig över 2000 euro på kronor och fasader ... Tack!" Joanne M., Dublin, Irland

Varför är Lettland ett bättre val för tandvård?

För att vara säker, är priset det mest övertygande skälet för att resa till Riga för din tandvård. Inkomsterna i Riga är cirka 30% av västerländska nivåer. Likaså, är priserna mycket lägre. Så för komplicerad eller omfattande behandling såsom multipla implantat, kronor eller broverk, kan besparingarna bli mycket stora. I själva verket kan det betyda skillnaden mellan att få det arbete du behöver, eller lider av en försämrad tandstatus.

Är materialen och teknikerna som används av Baltic Dental Services samma som finns i västra kliniker?

Absolut. Vår tandklinik i Riga är bemannad med erfarna och välutbildade lettiska tandläkare och tandtekniker. Vi är fullt utrustade med aktuell och avancerad teknik. Vi använder oss av leveranser från Tyskland, Sverige och USA samma sak för vårt tandtekniska laboratorium. Vi har gjort kontinuerliga investeringar i vår utrustning och våra anställda.

Hur mycket ledtid behöver du för ett möte?

Ibland så lite som 1 timme. Vi är mycket flexibla i vår schemaläggningspolicy. Ibland ringer patienter till oss med ett problem, såsom akut tandvärk, och vi kan se dem samma dag, inga problem. För komplicerade ingrepp som kräver omfattande oral kirurgi vill vi ha minst 48 timmars förvarning för att blockera den nödvändiga tiden. Ändå har det alltid varit vår policy att arbeta under helgen eller sent på kvällen om situationen eller patientens schema kräver det. Om du behöver oss, kommer vi att finnas där för dig!

Hur länge måste jag stanna i Riga?

Svaret på denna fråga beror på vilken typ av behandling och de förfaranden som används. Naturligtvis är fyllningar och extraktioner förfaranden med kortast tid. Om du behöver behandling med avgjutningar och laborationer som inlägg, proteser eller implantat, kan du behöva stanna några dagar längre. Det är därför vi rekommenderar att du skickar oss din behandlingsplan först så att vi kan tillhandahålla en heltäckande bedömning för att kunna hjälpa dig planera längden på ditt besök i Lettland.

Kommer det att finnas en språkbarriär?

Inte alls. Våra tandläkare läser och talar flera språk eftersom de måste kunna läsa tekniska tidskrifter tryckta i väst. Till exempel talar Dr Olga Galkina 5 språk, inklusive italienska och norska. Vi är dock mycket förstående inför detta och kan lämna en särskild guide och följeslagare, inte bara för att översätta om det behövs, utan också för att hjälpa till på alla andra sätt under ditt besök på kliniken. Du kan alltid ha någon med dig under behandlingen.

Hur och när ska / kan jag betala?

Vi ber dig att betala din räkning när tjänsterna utförs, vilket i allmänhet är den sista dagen av behandlingen. Vi accepterar kontanter, alla större kredit- och betalkort och resecheckar. Om behandlingen utförs i etapper, kan partiell eller pro-rata betalning begäras.

Hur fungerar transporterna på marken?

Det finns en mängd olika transportval från flygplatsen. Eller kanske du vill hyra en bil för mer omfattande resor i Lettland? Detta beror naturligtvis på dina besöksmål och din tillgängliga tid. Lyckligtvis befinner sig de flesta av våra stadshotell och lägenheter på bara några minuters promenad från vår klinik. Rigas centrum är inte särskilt stort och det är en lätt stad att navigera i.

Kan du göra en komplett bokning, inklusive flygbiljetter?

Teoretiskt sett ja, men när kunden kontrollerar denna aspekt av sin resa, kan de mycket bättre minimera kostnaderna eftersom de har kontroll över sitt eget schema. Därför rekommenderar vi att våra kunder gör sina egna flygbokningar. Vi rekommenderar Air Baltic och Ryanair för låga flygpriser till Riga flygplats.